Guillemette l'Hoir

Société GUILLEMETTE L'HOIR - PARIS
In 1976 kwam François Schoenlaub voor het eerst in aanraking met sieraden vervaardigd uit galalitith. Deze sieraden waren vervaardigd en gesigneerd door Auguste Bonaz, een beroemd ontwerper van sieraden in de twintiger jaren. Bonaz maakte met name jewellery van chroom en galalith. In de 70-er jaren werd er in de fabriek van Bonaz nauwelijks nog geproduceerd. Schoenlaub was van huis uit grafisch ontwerper en had gewerkt in de reclamewereld. Hij werd sterk geïnspireerd door de mogelijkheden die het materiaal galalith hem bood en zocht een fabriek in Frankrijk die nog steeds galalith maakte. Zo kwam hij in contact met de fabriek van Bonaz.
In 1976 stichtte Schoenlaub een maatschappij onder de naam van GUILLEMETTE L’HOIR – PARIS, de vriendin met wie hij toen samenleefde.

Al in hetzefde jaar ontwierp en produceerde hij zijn eerste collectie met een verfijnde, minimalistische stijl: hij mengde galalith met andere materialen ,zoals kostbare houtsoorten, plexiglas, hoorn, en rubber. Ieder onderdeel was handwerk. alles werd met de hand uitgesneden,gevormd, en vervolgens gepolijst. Schoenlaub creëerde subtiele kleurschakeringen, geïnspireerd door de creatieve trends van de 70-er en 80-er jaren, zoals de Memphis groep. Het resulteerde in zeer opvallende modesieraden, waarvan een aantal te zien is in het Museum voor Decoratieve Kunsten in Parijs.
In 1985 stopte de productie, maar nog steeds zijn de ontwerpen zeer gewild, ook onder verzamelaars.
In 2010 besloot François Schoenlaub weer een aantal van zijn ontwerpen te maken. Ook weer gesigneerd met het logo van Guillemette l’Hoir. Alleen heeft hij er nu ook zijn eigen naam aan toegevoegd om te laten zien wie er feitelijk achter de naam van de fabriek en de ontwerpen stond en weer staat.

Interesse? Ga daarvoor naar de contactpagina.

 

[product-catalogue id='3']