Sieraden

Vrijwel alle sieraden die wij verzamelen en te koop aanbieden bestaan uit niet-edele metalen en kunststoffen zoals galalith, bakeliet en latere, aan bakeliet verwante stoffen als plastics en laminaten. Zowel galatith als de latere vormen van bakeliet (catalin en vroegere plastics) waren zeer geschikt voor kledingsieraden (costume jewellery): het materiaal kon door toevoegingen een kleur krijgen, er konden bewerkingen op toegepast worden zoals uitsnijden, polijsten, en er kon in geboord worden voor schroefjes e.d.

Interesse? Ga daarvoor naar de contactpagina.

Van de meeste sieraden zijn de ontwerpers bekend: Jacob Bengel (art deco), Marie Christine Pavone en Lea Stein uit de laatste tijd..Galalith, letterlijk melksteen, werd vooral bekend door het gebruik in Art Deco juwelen in de 20-er en 30-er jaren maar ook nu door Marie Christine Pavone.
Een derde ontwerpster waar we in een aparte webpagina aandacht aan besteden is Lea Stein die samen met haar man (die chemicus is) werkt(e) met gelamineerde plastics.
Van alle getoonde sieraden, ook onder het hoofd overige sieraden, kan worden gezegd dat ze opvallen: hetzij door de vormgeving, hetzij door kleuren of grootte.en, zoals in de aanvang al werd vermeld, dar er geen edele metalen of edelstenen worden gebruikt.

introsieraden

[product-catalogue id='3']