Vulpennen

Veel mensen vinden een vulpen aangenamer in de hand en prettiger schrijven dan een balpen. Ouderwetse vulpennen hadden een rubberen vulzakje met een hefboompje, modernere pennen een zuiger die met een schroefsysteem bediend wordt. Tegenwoordig gebruiken vulpennen vaak inktpatronen. Ook is het bij een aantal vulpenmerken mogelijk met een converter de pen uit een inktpot te vullen.

Aanvankelijk heeft de balpen de vulpen vrijwel verdrongen. Er is de laatste jaren echter sprake van een comeback. De belangstelling voor vintage en ook moderne vulpennen is groot. Het schrijven met een mooie vulpen gevuld met een van de vele prachtige kleuren inkt geeft veel plezier. Een vulpen is ook een mooi cadeau ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis als de afsluiting van een studie of juist de start daarvan.

Op de site wordt specifieke aandacht besteed aan twee grote namen: Pelikan en Eversharp. De enige reden daarvoor is de persoonlijke voorkeur van de verzamelaar zelf. Andere merken of merkloze pennen zijn te vinden onder overige vulpennen.

Op de site staan uitsluitend vintage vulpennen die moeten worden gevuld uit een inktpot. Alle pennen zijn in goede staat en gebruiksklaar. Tenzij anders vermeld zijn de penpunten (nibs) van 14K goud. Uiteraard is het mogelijk om meer foto' s te mailen.

Interesse? Ga daarvoor naar de contactpagina.
introvulpennen

[product-catalogue id='5']